IMPACTUL PROMOVARII ASUPRA DECIZIEI DE VACCINARE IMPOTRIVA COVID 19



Impactul promovarii asupra deciziei de vaccinare impotriva COVID 19

România a atins un nou prag în campania de vaccinare, astfel că cinci milioane de doze de vaccin au fost administrate (27.04.2021). Cu toate acestea, medicii și autoritățile se gândesc la metode noi de promovare a imunizării astfel încât cetățenii să fie încurajați să se vaccineze.
„Cred că fiecare, în comunitatea pe care o reprezintă, poate să susţină acest demers de vaccinare, ţinând cont de faptul că ne dorim, până la urmă, cu toţii acelaşi lucru şi anume revenirea la normalitate, limitarea consecinţelor negative ale pandemiei”, a explicat şeful CNCAV.
Continuarea campaniilor de informare despre necesitatea vaccinării este imperios necesară, în condițiile în care boala COVID-19 face în continuare ravagii. Scopul acestor campanii este de a informa populația despre beneficiile vaccinării, pentru ca fiecare să aleagă să se protejeze în cunoștință de cauză, obiectivul principal fiind imunizarea întregii populații. Guvernul mizează pe sprijinul presei pentru ca această campanie să beneficieze de cât mai multă vizibilitate.
Au fost multe campanii TV și/sau online în care s-au implicat atât persoane publice, cât și artiști cunoscuți care, cu siguranță, au contribuit la convingerea populației în privința importanței vaccinării.
Una dintre aceste campanii a fost „Proful de Sănătate Publică”, campanie în care Asociația FilmEvent a fost direct implicată producând, până la momentul actual, 33 episoade.
Campania de informare și educare a populației a avut o medie de 40.000 vizualizări per episod. În total, vorbim de peste 1.200.000 vizualizări pe facebook, ceea ce ne îndreptătește să credem că avem și noi o contribuție la numărul tot mai mare al celor care se vaccinează.